Anslut till tjänsten

Webbplatsen är öppen för alla. Det innebär att vem som helst har möjlighet att läsa om Cambio Open Services APIer, samt hur man går tillväga för att ansluta sin applikation till COSMIC och därmed få tillgång till Sveriges största marknadsplats för eHälsa.
Alla är välkomna! Börja redan idag, din applikation kan göra nytta för patienter och vården!

REGISTRERING
Det första du måste göra är att registrera dig. Det är viktigt att du också fyller i det registreringsformulär som anges vid registreringen. Det kommer hjälpa oss ge dig rätt information i processen för din anslutning och i slutet teknisk godkännande av produkten hos Cambio. För att registrera dig går du till Registrering och fyller i rätt uppgifter. Efter registreringen får du ett mail där du ombeds verifiera din ansökan. När du har gjort detta samt fyllt i Registreringsfomuläret, så är du redo för nästa steg.

ACCESS TILL APIER OCH COSMIC
I och med att du är registrerad får du tillgång till en sandlåda/sandbox för att testa din applikation. Det är en komplett installation av COSMIC med tillhörande APIer som du har full access till. Det är just detta som är fördelen med Cambio Open Services! Du har nu full möjlighet att testa din applikation genom de APIer som finns angivna på siten. Du kan testa direkt på siten genom att fylla i dina testvärden. När du sedan trycker på Send, anropas COSMIC och du får ett svar. Detta är kanske ett första steg för dig som utvecklare, eller så använder du den API-nyckel du fått samt instruktioner om hur du anropar (se ”Utveckla och testa” under menyn ”Hur gör man”). Cambio tillhandahåller APIer i tre olika klassificeringar. Orsaken till detta är att olika APIer kräver olika säkerhetsnivåer. Vi har t.ex. öppna APIer som vem som helst kan ta del av utan någon säkerhet, samt APIer som använder säkerhet för att t.ex. verifiera att det är just du som söker efter viss information i COSMIC. Av säkerhetsskäl så ger Cambio ut API-nycklar per klassificering. Det du nu måste göra (efter att du har registrerat dig), är att gå till menyn APIer och begära ut API-nyckel för den klassificering som gäller dig och din Applikation. Cambio kommer behandla din förfrågan så skyndsamt som möjligt. Under tiden kan det vara lämpligt att läsa under menyn ”Utveckla och testa” för att förstå hur du går vidare.